Monday, February 26, 2007

Rebell utan gränser



Rebell utan gränser berättar om Marc Vachon, fransk kanadensare som berättar om sitt liv, och han har levt ett rätt spännande liv sofar..

Född i Montreal och övergiven av sin mor vid födseln valsade han runt i olika fosterhem och blev ligist, knarkare och knarklangare mm, tills han beslutade sig för att det inte var detta han ville och drog till Paris och kom i kontakt med Läkare utan gränser där han blev ansvarig för logistiken på deras olika projekt runtom världen i Afrika, Irak, Bosnien, Afganistan osv.

Det var en väldigt intressant bok och gav en insyn i biståndsorganisationernas arbete som jag i alla fall inte hade tidigare. Som chef för logistiken fixar han att allt som behövs finns, transporter, bygger husen till klinikerna and what not. Och det är nog inte precis roligt, människor lider omkring och man kan bara göra så mycket hur hårt man än jobbar. Och de är också som vilka andra arbetsplatser som helst, backstabbing och inkompetens hos ledning finns lika mycket här förstås. Vilket gör att han inte arbetar för Läkare utan gränser mera. Han ger ju också sin syn på biståndsarbetet och man kanske inte ska ta allt för bokstavligt, man måste ju komma ihåg att det är hans berättelse. Men den är otroligt lätt att läsa och en sympatisk bok tyckte jag.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home